Program wyjazdowego spotkania ZOW w Katowicach do Suchej Beskidzkiej
Hotel Monttis w dniach 13 do 15.09.2019r. oraz menu
Dzień pierwszy
- Przyjazd do Hotelu Monttis w dniu 13.09.2019 godz. 14,30 na obiad
-menu obiadu
zupa pomidorowa z lanym ciastem, Karczek z pieczarkami, ziemniaki z wody, surówka z kapusty pekińskiej na ostro, sałatka z ogórka kiszonego , kawa herbata woda mineralna niegazowana z cytryną
i miętą. Deser - sernik na zimno z owocami, galaretką i bitą śmietaną.
- Po obiedzie zakwaterowania
- Około godz. 16,00 posiedzenie Zarządu Oddziału Wojwódzkiego ( bufet kawowy)
- godz. 19,00 Kolacja bankietowa przy muzyce
- menu kolacji - kotlet schabowy po parysku z papryką i porą zasmażaną, ziemniaki opiekane talarki, ogórek zielony słupki z sosem serowo-czosnkowym, sałatka z buraków czerwonych, szynka
z niespodzianką w galarecie, galaretki drobiowe z marchewką, Jajo faszerowane (dwa rodzaje z wędliną, ziołami), śledź z olejem i cebulą, sałatka z sera feta, półmiski wędlin i serów, kawa herbata, woda mineralna niegazowana z cytryną i miętą, pepsi, soki dwa rodzaje.
Dzień drugi
-śniadanie godz. 8,00 (godziny posiłków jeszcze do ustalenia)
-menu śniadania - żurek z jajkiem, jajecznica ze szczypiorkiem, parówka zapiekana z serem żółtym, ser biały plastry ze szczypiorkiem, twarożek ze śmietaną, ser żółty gouda, ser żółty z ziołami, wędlina cztery rodzaje, pomidor z cebulą, ogórek zielony, czekolada, masło, chleb, bułka, herbata, kawa, woda mineralna niegazowana z cytryną i miętą, drobne ciastka, owoce.
-około god. 9,30 wycieczka piesza - zwiedzania miasta z przewodnikiem w tym zwiedzanie Zamku Susukiego . Kończymy w Karczmie Rzym diabelskim napitkiem.
-około godz. 14,00 obiad - menu obiadu - zupa ogórkowa z ryżem, filet z kurczaka ze szpinakiem zapiekane serem żółtym, ziemniaki opiekane ćwiartki, surówka z marchwi z chrzanem, sałatka zielona
w sosie vinegrette, kawa, herbata, woda mineralna niegazowana z cytryną i miętą . Deser - banan
w sosie czekoladowym z gałką loda.
Po obiedzie czas wolny (dokończenia posiedzenia ZOW jeżeli nie skończymy w piątek) (wyjście na basen 1,5 godziny grupowe lub indywidualne tego jeszcze nie ustaliłem, zawody Darta (lotki)).
-około godz 18-18,30 kolacja grilowa z kapelą góralską ( muzyka, zabawy, wice)
-menu grilla - zapiekanka "beskidzka" z ziemniakami, mięsem, pieczarkami, marchwią i cebulą. Mięsiwa
z grilla (karczek, boczek, pałeczki drobiowe). Kiełbasa, kaszanka z kapustą zasmażaną, półmiski swojskich wędlin i serów, oscypek, ogórek kiszony, chleb ze smalcem, musztarda, ketchup, chrzan, grzane wino 250ml, herbata, woda mineralna z cytryną i miętą.
Dzień trzeci
- śniadanie około godz. 8,00
menu śniadania - Kwaśnica z żeberkiem wędzonym, jajecznica z boczkiem, biała kiełbasa z cebulą prażoną, ser biały kulki z rzodkiewką, ser biały plastry z brzoskwinią, ser żółty salami, ser żółty wędzony, wędlina cztery rodzaje, pomidor z cebulką, ogórek zielony, dżem, masło, chleb, bułka, herbata, kawa, woda mineralna niegazowana z cytryną i miętą, drobne ciastka, owoce.
Po śniadaniu czas wolny, spacery, ewentualne wyjście na basen, gra w lotki
Około godz. 13,30 lub 14,00 obiad
menu obiadu - zupa krem cebulowy z grzankami i serem, roladki drobiowe w sosie warzywnym , ziemniaki, surówka z buraków czerwonych, sałatka z selera z brzoskwiniami, deser lodowy, kawa, herbata, woda niegazowana z cytryną i miętą.
Wyjazd po objedzie około godz. 15,30/16,00
mogą nastąpić drobne zmiany godzin posiłków itp.
sporządził: Ryszard Mędrzyk Prezes ZOW w Katowicach